National Science Foundation Industry/University Cooperative Research Center for Dynamic Data Analytics (CDDA)



Fall 2015 Workshop and Industrial Advisory Board Meeting



Tuesday, November 17, 2015

Livingston Student Center, 84 Joyce Kilmer Ave, Piscataway, NJ 08854

8:15-9:00	Registration and Continental Breakfast (Lobby)
9:00-9:20	CDDA Vision, Capabilities and Status Update (2 nd Floor, Room 201, 20 min) CDDA Directors: Dr. Arie Kaufman and Dr. Dimitris Metaxas
9:20-9:40	NSF Industry/University Cooperative Research Centers (I/UCRC) Program (20 min) Dr. Alex Schwarzkopf, National Science Foundation I/UCRC Program Representative
9:40-9:45	NSF L.I.F.E. Project Review Forms Walkthrough (5 min) Connie Chang – NSF I/UCRC Evaluator
9:45-10:15	<u>Project Presentation 1</u> (20 min); Q&A and LIFE Forms (10 min) Informative Path and Policy Planning Methods for Robotic Surveillance Tasks Jingjin (JJ) Yu, Rutgers University
10:15-10:45	<u>Project Presentation 2</u> (20 min); Q&A and LIFE Forms (10 min) Action Recognition Analytics for Video Jingjing Liu, Rutgers University
10:45-11:00	Coffee Break (Room 201, 15 min)
11:00-11:30	<u>Project Presentation 3</u> (20 min); Q&A and LIFE Forms (10 min) Integrated Spatial Big Data Analytics Fusheng Wang, Stony Brook University
11:30-12:00	<u>Project Presentation 4</u> (20 min); Q&A and LIFE Forms (10 min) Classification for Virtual Panceatography Konstantin Dmitriev and Arie Kaufman, Stony Brook University
12:00-12:30	<u>Project Presentation 5</u> (20 min); Q&A and LIFE Forms (10 min) Predicting and Characterizing Community Housing Markets in the Language of Twitter Andrew Schwartz, Stony Brook University

12:30-1:30	(60 min)
1:30-2:00	Project Presentation 6 (20 min); Q&A and LIFE Forms (10

<u>Project Presentation 6</u> (20 min); **Q&A and LIFE Forms** (10 min) Consensus Bayesian Models for Analysis of Distributed Spatio-Temporal Processes: Human Affect, Crowds, and Beyond Vladimir Pavlovic, Rutgers University

- 2:00-2:30 Data Science Research at Rutgers Business School
 Dr. Nabil Adam, Distinguished Professor and Vice Provost for Research (30 min)
- 2:30-3:00 Round Table Discussion on Collaborative Projects, Concluding Remarks for the Public Portion of the Workshop (30 min)

 CDDA Directors: Dr. Dimitris Metaxas and Dr. Arie Kaufman, CDDA IAB Chair: Dr. Steven Greenspan (CA Technologies)
- 3:00-4:30 Coffee, Poster Session and Networking for Students, Faculty and Guests
 (90 min)
- 3:00-4:00 Closed IAB Session: IAB, NSF, PIs and Center Leadership Only (60 min)
 - Project Status for Continuing Projects and Results Presentations
 - LIFE Form Review
 - Financial Status
 - Open Topics/Center Business
 - Discussion on Next Steps

Private Project Status and Results Presentations:

Quantitative Tissue Assessment Project (5 min) **Q&A and LIFE Forms** (5 min)

Zhennan Yan, Rutgers University (CDDA Project Update)

Less is More: Building Selective Anomaly Ensembles with Application to Event Detection in Temporal Graphs (5 min) Q&A and LIFE Forms (5 min)

Shebuti Rayana and Leman Akoglu, Stony Brook University (CDDA Project Update)

Note to Attendees: Closed IAB Session Participants will be available for the Poster Session and Networking from 4:00 to 4:30pm